Az oldalunk rangsorolására és hivatkozására vonatkozó különleges általános feltételek

1. Hogyan osztályozzuk ajánlatainkat?

Repülőjáratok, vonatok és buszok esetén: A Liligo-n megjelenített ajánlatok „A legokosabb” címszó szerint vannak besorolva, ami a Liligo alapértelmezett rangsorolási kritériuma, amelyet az időtartam és az ár legjobb arányaként határozunk meg. A legrövidebb utazásként meghatározott „Leggyorsabb” és a legalacsonyabb árúként meghatározott „Legolcsóbb” ajánlatok is elérhetők. 

Autóbérlés: Az alapértelmezett besorolási kritérium a szolgáltatás ára. 

Szállodák: A Liligo-n megjelenített ajánlatok besorolása a HotelsCombined által meghatározott kritériumok szerint történik. 

Ezért belső algoritmusokat használunk a szálláskeresési eredmények, valamint az ugyanazon eredményen belüli foglalási oldalak osztályozására. A könnyebb olvashatóság érdekében, minden esetben a magasabb egész számra kerekítjük az árat.

A tárhelyeredmények rangsorolásához alapértelmezés szerint a „Legjobb választás” algoritmusunkat használjuk, amely többféle kulcsfontosságú paraméteren alapul: ár, ügyfélértékelés és népszerűség (a kattintások számát tekintve). A paraméterek relatív jelentősége jellemző az egyes eredményekre: például az ár kisebb jelentőséget kap, ha az árkülönbség minimális. Figyelembe vesszük továbbá a www.liligo.hu által nyújtott átlagos potenciális kompenzációt is minden egyes tárhelyeredmény esetében. Az alapértelmezett rangsoroláson túlmenően, a találatokat ár, szállodai kategória, jobb értékelés és az úti célhoz való közelség alapján is rangsorolhatja.

Egyes ajánlatok több szolgáltatói oldalon is elérhetőek lehetnek. Megjelenítjük ezeket a lehetőségeket, de kiemelünk egy adott webhelyet olyan kritériumok alapján, mint például az ott kínált ár a legalacsonyabb árral szemben, valamint a www.liligo.hu átlagos potenciális kompenzációját minden egyes tárhelyeredmény esetében. Az egyes találatokon belül, ha nem a legolcsóbb opció jelenik meg az „Ajánlat megtekintése” gomb felett, akkor is kék színnel látja majd.

2. Milyen kapcsolatban állunk a hivatkozott szolgáltatókkal, és milyen díjazásban részesülünk?

Az utazási szolgáltatókra (a továbbiakban „szolgáltatók”) való hivatkozás a Liligo webhelyen a Liligo és a hivatkozott szolgáltatók közötti szerződéses kapcsolaton vagy tőkekapcsolatokon alapul. Az eredmények pártatlanságának biztosítása érdekében azonban, ez a tőkekapcsolat vagy szerződéses kapcsolat nem befolyásolja az ajánlatok osztályozását.

3. Melyek a feltüntetett árak alkotóelemei, és milyen további költségek merülhetnek fel?

A Liligo-n megjelenített árak tartalmazzák az összes adót, és közvetlenül a szolgáltatók weboldalán foglalhatók le.  Kérjük, foglalás előtt mindig ellenőrizze a hivatkozott szolgáltató weboldalán feltüntetett adatokat. A megjelenített árak tartalmazzák az alább felsorolt tételeket, amelyekhez további díjak számíthatók fel: 

Járatok: A feltüntetett árak személyenként értendők, és tartalmazzák a jegy árát, azaz a légitársaság által meghatározott árat, a hivatalos adókat, valamint a szolgáltató (ha utazási iroda) esetleges szolgáltatási költségeit. Javasoljuk, hogy a foglalás véglegesítése előtt ellenőrizze, hogy a foglalás tartalmazza-e a poggyászt, és figyelmesen olvassa el a poggyász méretére vonatkozó feltételeket. Az Ön döntésétől függően, az egyes hivatkozott szolgáltatók további díjfizetéssel járó szolgáltatásokat kínálhatnak a foglaláshoz kapcsolódóan (például biztosítás, sorban állási szolgáltatás, ülésválasztás stb.), ezért, kérjük, hogy a foglalás véglegesítése előtt tekintse meg az adott szolgáltató honlapját.

Szállodák: A feltüntetett árak szobánként és éjszakánként értendők. Az árak tartalmazzák az áfát, de nem tartalmazzák az idegenforgalmi adókat, amelyek egyes városokban érvényesek. Ezen adók becsült összege hozzáadható a megjelenített árhoz, ha kiválasztja az „Éjszaka ára összesen” lehetőséget. A hivatkozott szakemberek bizonyos díjfizetéssel járó opciókat kínálhatnak, például biztosítást. Az Ön döntésétől függően, a szállodák további díjakat számíthatnak fel bizonyos szolgáltatásokért, pl. reggeliért vagy internetkapcsolatért, ha azok nem szerepelnek az árban. 

Autóbérlés: A megjelenített árak az autóbérlés időtartamára vonatkoznak. Az Ön döntésétől függően, további díjak is felszámításra kerülhetnek a feltöltött üzemanyag mennyiség [üzemanyagtartály] megvásárlásáért a jármű átvételekor vagy a jármű visszajuttatása előtt. Egyes opciók díjfizetéssel járnak, például kiegészítő biztosítási fedezet, további sofőr, gyermekülések, navigációs rendszer.

Vonat és busz: A feltüntetett árak személyenként értendők, és tartalmazzák a kötelező adókat és illetékeket. Egyes szolgáltatók a szolgáltatással, a további poggyászokkal stb. kapcsolatban díjat számíthatnak fel, az Ön döntésétől függően.

4. Összehasonlított ajánlataink nem teljes körű jellege és megjelenítésük gyakorisága:

A Liligo arra törekszik, hogy a lehető legszélesebb körű összehasonlítást kínálja a nem kimerítő ajánlatok körében, azonban nem hivatkozunk az összes hasonló ajánlatot kínáló szolgáltatóra, sem az egyes hivatkozott szakemberek által kínált összes ajánlatra.  

Összehasonlított ajánlataink valós időben frissülnek 70 szolgáltató ajánlata alapján.  A legtöbb, az oldalunkon hivatkozott szolgáltatótól díjazásban részesülünk.