Olcsó autóbérlés

Hasonlítsd össze és találd meg a legkedvezőbb ajánlatokat!

Minden ajánlat egy felületen

A Liligo több mint 900 magyarországi és nemzetközi autókölcsönzéssel foglalkozó weboldalon futtatja le kereséseit. Böngéssz és találd meg a legkedvezőbb ajánlatokat pár kattintással.

Teljes árat tüntetünk fel

A Liligo mindig a teljes árat tünteti fel, beleszámítva a repülőtéri illetéket és, adott esetben, a fiatal gépjárművezetői felárat (21 év alatti vezetők). Teljesen átlátható ár-összehasonlítás: az üzemanyag fogyasztásra vonatkozó szabályok, a kilométer használat és a lemondási feltételek szintén megtalálhatók minden ajánlat esetében.

Kereső személyre szabása

Használd a szűrőket, így preferenciáidnak megfelelően böngészhetsz, beállítva például a „Korlátlan kilométer használat” vagy „Ingyenes lemondás” opcióját.

A Liligo a legkedvezőbb ajánlatokat hasonlítja össze

A legnépszerűbb autókölcsönzők egy helyen

Keresd és találd meg a legelismertebb autókölcsönzők ajánlatait, akár helyi, akár nemzetközi viszonylatban. A Liligo, közvetlen valamint közvetítő tartalomszolgáltató oldalakon, több mint 900 autóbérléssel foglalkozó cég ajánlatait hasonlítja össze.

Budget

Budget

Alamo

Alamo

Europcar

Europcar

Dollar

Dollar

Enterprise

Enterprise

Avis

Avis

Hertz

Hertz

Thrifty

Thrifty

A Liligo egy ár-összehasonlításra szolgáló eszköz

Küldetésünk, hogy segítsünk a lehető legjobb döntést meghozni. A preferenciáid szerint kiválasztott ajánlatra kattintva, a Liligo a szolgáltató weboldalára irányít át, ahol lehetőséged van visszaigazolni és fizetni a foglalásod.

Hogy találhatod meg a legjobb bérelt autót a Liligo segítségével?

1

Bérelt autó keresése

A Liligo autóbérléssel foglalkozó cégek több ezer ajánlatait hasonlítja össze Magyarországon és világszerte, mint a Hertz, Avis, Budget, Europcar, csak hogy egy párat említsünk. Az átfogó ajánlatoknak köszönhetően biztos lehetsz, hogy a legkedvezőbb árakat találod meg, bárhova is utazol.

2

Találd meg a legjobb ajánlatot

A „KERESÉSRE” kattintva, az ajánlatok a legolcsóbb áraktól a legdrágábbig jelennek meg a keresőmotor találati oldalán. Az általad előre meghatározott kritériumok alapján (pl.:korlátlan kilométer használat, ingyenes lemondás, üzemanyag használatra vonatkozó szabályok, gépjármű típus vagy légkondicionálóval rendelkező gépjármű) testre szabhatod a keresésedet a szűrők segítségével, így rátalálhatsz az igényeidnek leginkább megfelelő ajánlatokra. Lehetőség van az általad előnyben részesített honlap vagy autókölcsönző cég szerinti szűrésre is, a célzott keresés hatékonyságát növelve.

3

Megbízható foglalás a szolgáltató weboldalán

Rákattintva a kívánt ajánlatra, átirányítunk az egyik megbízható partnerünk weboldalára hogy megismerhesd a részleteket és véglegesíthesd foglalásodat. A Liligo mindig a teljes összeget tünteti fel az ajánlatok összehasonlítása során, beleszámítva a fiatal járművezető után fizetett felárat, repülőtéri illetéket valamint egyirányú autóbérlés felárat. Az autókölcsönző weboldalán szabadon választhatsz a kiegészítő opciók közül, mielőtt véglegesítenéd foglalásod.

Olcsó autó vagy kisbusz kölcsönzés

Hol kölcsönözzünk?

Az autókölcsönző cégek (Hertz, Avis, Budget, Europcar) általában a városközpontokban,  repterek vagy vasútállomások közelében helyezkednek el. A weboldal felső sávjának keresőjében lehet kiválasztani a felvétel helyét, város vagy reptér szerint. 

Olcsó autóbérlés

Az autókölcsönzők is a kedvezőbb árajánlatokban érdekeltek. Kölcsönzők, mint a Budget vagy a Dollar, igen vonzó árakat ajánlanak. Kedvezőbb ajánlatokat találsz ha előre foglalsz az interneten, mint ha közvetlen az autókölcsönzőben teszed meg. A pénztárcabarát ajánlatokat a standard modellek, mint a „Mini” vagy „Gazdaságos”, kategóriában találhatod.

Milyen típusú autók bérelhetők?

A következő típusok között válogathatsz a Liligón: Mini, Gazdaságos, Középkategóriás, Kombi, SUV/Crossover, Kompakt, Kabrió, Kisbusz és Szabadidős autók. A felső kategóriás és luxusautók a Prémium kategóriába találhatók. Könnyű haszon gépjárművek bérlésére is van lehetőség.

Van lehetőség hónapokra vagy hosszabb időre bérelni?

Néhány autókölcsönzőnél van lehetőség több hónapra is kibérelni egy autót. Bizonyosodj meg a naponta megtehető kilométer mennyiségről és a bérleti szerződés teljes időtartalmáról. Autókölcsönzőtől függően a teljes összeg kiegyenlítését egyidejűleg kérhetik. 

Autóbérléshez kötött minimum életkor

A törvényben meghatározott minimum életkor országtól függ. Magyarországon és Európában az autókölcsönzők nagy része 21 éves kortól engedélyezi az autóbérlést. Bizonyos cégek, mint például Europcar, már 18 éves kortól engedélyezi az autóbérlést, konkrét feltételek kikötése mellett (vezetői tapasztalat, gépjármű kategória). Tartsd szem előtt, hogy a kölcsönzők nagy része majdnem mindig felárat számol fel fiatal vezetők esetében. 

Az Egyesült Államokban minden államban más szabály érvényes. New Yorkban és Michiganben a törvény előírja, hogy az autókölcsönzők 18 vagy idősebb vezetőknek adhatnak bérbe autót, minden más államban az iroda határozza meg a korhatárt. Bizonyos modelleket (kis haszongépjárművek és luxusautók) csak 25-dik életévét betöltött vezetők bérelhetnek. 

Milyen dokumentumokat kell bemutatnom?

A következőket:

 • Személyazonosító igazolvány vagy útlevél
 • Jogosítvány
 • Nevedre kiállított bankkártya
 • Bejelentett lakcím/lakcímkártya (cégtől függ)
 • Telefonszám (cégtől függ)

Az autókölcsönzők a Visa és a Mastercardot fogadják el leginkább. Amennyiben más típusú bankkártyával rendelkezel, jóelőre ellenőrizd le hogy az autókölcsönző elfogadja-e. 

Szükségem van biztosításra?

A világon mindenhol a polgári jogi felelősség vagy a harmadik személy számára nyújtott biztosítás, melyet a bérleti díj tartalmaz, fedezi a másoknak okozott fizikai sérülések és anyagi károk költségeit. Számos európai országban, a vezető által elszenvedett ”fizikai sérülések” költségeit tartalmazza az alapbiztosítás. Más országok esetében javasolt az alapbiztosításon kívül egy kiegészítő biztosítást kötni, hogy fedezd magad egy baleset esetén.

Az autókölcsönzők is szolgálnak számos kiegészítő biztosítással, ami kiterjed a következő esetekre is: gépjármű javíttatásának költségeire, amennyiben te vagy a felelős; a gépjárműben utazó személyek védelmére; valamint autólopásra és rongálásra. Bár nem kötelező, ám igen ajánlott ezeket a biztosításokat megkötni, különösen az Egyesült Államokban, ahol a javítás összege megdöbbentően nagyra rúghat. A szerződésnek meg kell határoznia az önrészesedés összegét, vagyis a maximum összeget, amit egy esetleges igényléskor fizetned kell.

Amennyiben rendelkezel Gold Mastercard vagy Visa Premier bankkártyával, bizonyos szintű védelmet élvezhetsz rongálódás vagy lopás esetén. Ellenőrizd le a bankkal a biztosításban leírt részleteket, valamint azt, hogy az adott országra vonatkoznak-e. Tartsd észben, hogy országtól függően, bizonyos biztosítások kötelezőek és a hitelbiztosítás nem elég.

Lehetséges az autóbérlés hitelkártya nélkül?

Igen, Magyarországon vannak cégek, akik elfogadják a betéti bankkártyát bizonyos feltételekhez kötve, valamint további dokumentumok bemutatása esetén, mint például közüzemi számla, anyagi fedezetet bizonyító igazolás, biztosításról szóló igazolás és további személyazonosságot bizonyító dokumentumok. Keresd fel az autókölcsönzőt és bizonyosodj meg a feletételekről.

Az európai országok nagy részében betéti bankkártyával is lehet fizetni, de ajánlott felvenni a kapcsolatot az autókölcsönzővel eseti alapon és megbizonyosodni erről. Amennyiben betéti bankkártyával, előre feltölthető kártyával, készpénzben vagy csekkel fizetsz, ki kell fizetned a foglalót vagy meg kell kötnöd egy konkrét  biztosítást.

Átléphetem az országhatárt a bérelt autóval?

Ha előre tájékoztatod az autókölcsönzőt, átlépheted a határt. Győződj meg róla, hogy a biztosítás az érintett országokban is fedezi a károkat.


A legtöbb esetben, a cégek engedélyezik, hogy ingyenesen lépjék át a határt, de bizonyos autókölcsönzők esetében ez díjköteles.

Mire kell odafigyelnem autóbérlés esetében?

Amikor átveszed a bérelt autót, a következőket ellenőrizd az autókölcsönző alkalmazottjának jelenlétében és állapotát tüntesd fel a bérleti szerződésben:

 • Karosszéria
 • Gumik
 • Visszapillantó tükrök
 • Ülések állapota
 • Elülső és hátulsó fényszórók
 • Kilóméteróra állása, pontosan meg kell egyeznie a szerződésben feltüntetett számmal.

Ellenőrizd le az üzemanyag fogyasztásra vonatkozó szabályzatot, így elkerülve plusz járulékok fizetését. A legtöbb autókölcsönző teli tankkal adja bérbe és teli tankkal veszi vissza az autót. Amennyiben követed ezeket a szabályokat, csak az általad elhasznált üzemanyagért kell fizetned.


Befejezésként, a pontosan meghatározott időpontban add le az autót, így elkerülheted a plusz költségeket.