Hasonlítsd össze a repülőjegyárakat, és keress egy fapados járatot

Budapest-tól
Debrecen-tól
Közvetlen
Tirana
szept. 16. - szept. 22. 6 nap
31 564 Ft
Közvetlen
Burgasz
aug. 10. - aug. 17. 7 nap
69 753 Ft
Várna
aug. 12. - aug. 19. 7 nap
131 322 Ft

* Az árak az elöző 72 órán rögzített áfával együtt értendők. Az odavissza jegyek árváltoztatásának jogát fenntartjuk.

Európa vezető fapados légitársaságai

Hosszú hétvégére vagy nyaralásra mész egy európai városba? A legolcsóbb repülőjegyeket a fapados légitársaságok kínálják. Ezek a vállalatok Európában széles körben elterjedtek, és az utazás egyszerű és hatékony módját kínálják. Keress a Liligón, és tudd meg, melyik légitársaság kínálja a legolcsóbb jegyeket a következő utazásodhoz!

Ryanair Ryanair

Ryanair

easyJet easyJet

easyJet

Volotea Volotea

Volotea

Transavia Transavia

Transavia

Hop Hop

Hop

Air Arabia Air Arabia

Air Arabia

Vueling Vueling

Vueling

Wizz Air Wizz Air

Wizz Air

Pegasus Airlines Pegasus Airlines

Pegasus Airlines

Iberia Express Iberia Express

Iberia Express

Mi az a fapados járat?

A fapados járat olyan járat, amelyet a hagyományos légitársaságoknál olcsóbb viteldíjakat kínáló légitársaságok ajánlanak. A fapados légitársaságok általában korlátozottabb szolgáltatást kínálnak (például a fedélzeti fizetős étkezések terén), és a feladott poggyászok után további fizetendő díjakat írnak elő. A fapados légitársaságok forradalmasították a légiközlekedési iparágat azáltal, hogy emberek milliói számára tették lehetővé a megfizethető árú utazást.

A Ryanair és az easyJet úttörő szerepet tölt be Európában azáltal, hogy fapados repülőjegyeket kínál. Ezzel arra ösztönzi a többi hagyományos légitársaságot, hogy hozzanak létre fapados leányvállalatokat, mint ahogy például az Air France létrehozta a Hop!-ot. Ma már a „fapados” kifejezést is használják a "fapados járat" megfelelőjeként.

Hogyan találhatsz fapados járatot?

Használj egy repülőjegyek árait összehasonlító keresőrendszert, például a Liligót: A Liligo összehasonlítja a repülőjegyek árait a különböző utazási oldalakon, beleértve az online utazási irodákat, a légitársaságokat és természetesen a fapados légitársaságokat is.

Az összehasonlító keresőrendszer segítségével megtudhatod, hogy egy járat ára valóban kedvező-e, és összehasonlíthatsz más fontos kiválasztási kritériumokat is, például a menetrendet, az érkezési repülőteret és az átszállások számát.

Mit kell tudnod, mielőtt fapados járatot választasz?

1

A feladott poggyász nem szerepel a jegyárban

Ha fapados légitársaságnál foglalsz repülőjegyet, számolnod kell azzal, hogy a feladott poggyászt extra költségként kell lefoglalnod. Gyakran előnyösebb online hozzáadni és kifizetni a feladott poggyászt a foglaláskor, mint a repülőtéren.

2

Ügyelj a poggyászod súlyára és méretére

A fapados légitársaságok szigorú szabályokat alkalmaznak a poggyász súlyára és méretére vonatkozóan. Ügyelj a kézipoggyászok súlyára és méretére, mivel ezek az előírások gyakran szigorúbbak, mint a hagyományos vállalatoknál.

3

Foglald le előre az ülőhelyet, vagy fogadd el, hogy automatikusan osztják ki neked

Foglaláskor a fapados légitársaságok felajánlják az ülőhely előzetes kiválasztását és foglalását. Ha nem szeretnéd kifizetni ezt az extra szolgáltatást, akkor az utasfelvételkor automatikusan kijelölnek neked egy ülőhelyet.

4

Hozz magaddal ételt

A fapados járatok fedélzetén vásárolhatsz ételt-italt. Ha azonban pénzt szeretnél megtakarítani, hozz magaddal ételt. Ami az italokat illeti, ne feledd, hogy a 100 ml-esnél nagyobb folyadékot nem hozhatsz át a biztonsági ellenőrzésen. A biztonsági ellenőrzésen való áthaladás után a repülőtéren vásárolhatsz italokat.

5

Járj utána, melyik repülőteret használják

A fapados légitársaságok néha másodlagos repülőtereket használnak, amelyek távolabb lehetnek a városközpontoktól. A Ryanair például a Beauvais repülőteret használja Párizsba tartó és onnan induló járataihoz.

6

Válaszd inkább az online utasfelvételt

Bár a hagyományos légitársaságok lehetővé teszik az ingyenes utasfelvételt a repülőtéri pultnál, a fapados légitársaságokra ez nem mindig igaz. Végezd el az utasfelvételt online, hogy elkerüld a sorban állást és az esetleges pluszköltségeket a repülőtéren.

7

Érkezz időben

A fapados járatokra való felszállás általában gyorsan és pontosan zajlik. A fapados légitársaságok beszállókapui emellett néha a repülőtér egyik másodlagos terminálján találhatók. Hagyj elég időt a biztonsági ellenőrzésre, majd menj a beszállókapuhoz, mert lehet, hogy messze lesz.

Mit kell tudni a fapados légitársaságok poggyászszabályairól?

A poggyászszabályok fapados légitársaságtól függően eltérőek lehetnek. A legtöbb esetben, ha a legolcsóbb alaptarifán foglalsz jegyet, a jegy ára nem tartalmazza a poggyászt. Egy vagy több poggyászt is hozzáadhatsz, ha ezért a szolgáltatásért külön fizetsz. Figyelj a kézipoggyász megengedett méreteire.

Fapados Légitársaságok a Liligon